Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza mizeria jest oczywiście z własnych ogórków gruntowych, ale szklarniowe też dają radę. Nie podaję konkretnych ilości, bo wszystko zależy tego ile mamy ogórków i naszego smaku.
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Ogórki obrałem i pokroiłem w plasterki. Dodałem soli z cukrem i odstawiłem na chwilę by ogórki zmiękły. Odlałem wodę którą puściły ogórki. Następnie wymieszałem z jogurtem, dodałem ocet (odrobina) i popieprzyłem do smaku.
Można zamiast jogurtu dodać śmietany, ale wtedy mizeria już nie jest tak zdrowa. Na koniec gwiazda surówki - posiekany koperek.