Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza mizeria jest oczywiście z własnych ogórków gruntowych, ale szklarniowe też dają radę. Nie podaję konkretnych ilości, bo wszystko zależy tego ile mamy ogórków i naszego smaku.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 47
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 47
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 278
Składniki
Ogórki obrałem i pokroiłem w plasterki. Dodałem soli z cukrem i odstawiłem na chwilę by ogórki zmiękły. Odlałem wodę którą puściły ogórki. Następnie wymieszałem z jogurtem, dodałem ocet (odrobina) i popieprzyłem do smaku.
Można zamiast jogurtu dodać śmietany, ale wtedy mizeria już nie jest tak zdrowa. Na koniec gwiazda surówki - posiekany koperek.