Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 32
Dodano: 21.05.2014
Odsłon: 7789
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy do zarumienienia.
Młodą kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka razem z kiełbasą i cebulą. Dolewamy 1 szklankę wody i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut (aż kapusta będzie miękka - długość duszenia zależy jak bardzo młoda jest kapusta). Pilnujemy, by woda nie wyparowała całkowicie - w razie potrzeby dolewamy - ja lubię kapustę bardziej płynną, więc od razu wlewam 2 szklanki. Dodajemy przecier pomidorowy i przyprawiamy solą i pieprzem (jak ktoś lubi ostrzejsze można dodać chilli) - jeśli kapusta byłaby za kwaśna można dodać odrobinkę cukru.
Na patelni roztapiamy łyżkę masła, wsypujemy mąkę i chwilke podsmażamy, intensywnie mieszając. Wlewamy zasmażkę do kapusty. Mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Po wyłączeniu ognia możemy dodać pokrojony koperek
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 22 maja 2014Zgłoś do usunięcia
pyszności!3 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pychotka:) Nawet w wersji bez kiełbaski:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 21 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam "kapuchę" pod każdą postacią z dużą ilością koperku,a Twoja wygląda bardzo smacznie -)3 Kto głosował? | Odpowiedz

anulka19835 21 maja 2014Zgłoś do usunięcia
ojojoj, az mi ślinka pociekła:-) plan na dziś- kapustka zasmażana:-)3 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 21 maja 2014Zgłoś do usunięcia
uwielbiam mloda kapuste w kazdej postaci. Ta wyglada bardzo apetycznie.4 Kto głosował? | Odpowiedz