Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażana młoda kapustka, ale o pomidorowym smaku
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10994
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6302
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13261
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5025
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10994
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6302
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5401
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13261
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5025
Składniki
Kiełbasę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy do zarumienienia. Młodą kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka razem z kiełbasą i cebulą. Dolewamy 1 szklankę wody i dusimy pod przykryciem ok. 20 minut (aż kapusta będzie miękka - długość duszenia zależy jak bardzo młoda jest kapusta). Pilnujemy, by woda nie wyparowała całkowicie - w razie potrzeby dolewamy - ja lubię kapustę bardziej płynną, więc od razu wlewam 2 szklanki. Dodajemy przecier pomidorowy i przyprawiamy solą i pieprzem (jak ktoś lubi ostrzejsze można dodać chilli) - jeśli kapusta byłaby za kwaśna można dodać odrobinkę cukru. Na patelni roztapiamy łyżkę masła, wsypujemy mąkę i chwilke podsmażamy, intensywnie mieszając. Wlewamy zasmażkę do kapusty. Mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Po wyłączeniu ognia możemy dodać pokrojony koperek