Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 12
Dodano: 27.01.2010
Odsłon: 902
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Owoce przemyj.Arbuza przemyj ściereczką kuchenną.
Odkrój od arbuza część-tzw."kapelusik".Wydrąż czerwony miąższ z jego większej części i przełóż do miski.
Od większej części arbuza odkrój wzór(wzór według uznania).
Wydrąż pestki z owców pestkowanych.Obierz ze skórki jabłko i gruszkę itd przekrój na ćwiartki i wydrąż z nich środki.Obierz ze skórki banana i pomarańczę,oberwij z gałązek.
Pokrój większe owoce i włóż do miski.Mniejsze owoce jak np.czeresnie i winogrona włóż w całości lub przekrój na pó,przekrój cytrynę na pół.
Gdy owoce będą już w misce arbuzowej wyciśnij sok z cytryny.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)