Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz solidne i sycące przekąski, sałatka drwala będzie idealną propozycją dla ciebie. Doskonale sprawdzi się zwłaszcza w chłodne dni. Połączenie ziemniaków, boczku i innych dodatków z pewnością przypadnie do gustu tobie i twoim bliskim.
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 319
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 319
Składniki
Pokrój kiełbasę w plastry, a potem w cienkie paski. Następnie zalej je odrobiną soku z ogórków kiszonych. Odstaw na czas przygotowywania sałatki.
Ziemniaki obierz, umyj, a następnie ugotuj w osolonej wodzie al dente. Odstaw do ostudzenia. Boczek pokrój w plastry i podsmaż na patelni bez dodatku tłuszczu. Powinien zrobić się złoty z jednej i z drugiej strony. Wtedy pokrój go w plastry. Ser pokrój w kostkę, a ogórki kiszone w plastry.
Umytą cebulę posiekaj drobno. Ostudzone ziemniaki pokrój w plastry, mogą być nieco grubsze niż pozostałe składniki. Wymieszaj w misce odsączoną kiełbasę, boczek, ser żółty, ogórki kiszone i cebulę. Wmieszaj delikatnie ziemniaki.
Teraz dodaj majonez, musztardę, sól i pieprz. Połącz składniki. Przełóż sałatkę do lodówki, a przed podaniem posiekaj świeżą natkę pietruszki i udekoruj nią talerz.