Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 243 Ocena: 4630
Dodano: 29.12.2019
Odsłon: 4780
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Mięso z kurczaka pokroiłam w kostkę, wymieszałam z 3 łyżkami oleju i przyprawą gyros. Odstawiłam na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie podsmażyłam je z każdej strony na suchej patelni.
Kapustę pekińską posiekałam drobno i wyłożyłam na dno salaterki. Na kapustę pekińską wyłożyłam podsmażone i wystudzone mięso z kurczaka, jeśli został płyn ze smażenia wylałam go również na kapustę.
Kurczaka polałam majonezem i ketchupem.
Ogórki kiszone i świeże pokroiłam w kostkę i wymieszałam. Wyłożyłam na mięso z kurczaka. Na ogórki wyłożyłam kukurydzę (niepełną puszkę).
Na kukurydzę wyłożyłam przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Zostawiłam środek wolny i nałożyłam
tam kapusty pekińskiej oraz kurczaka, co mi pozostał ze smażenia. Polałam odrobiną majonezu i ketchupu. Całość obłożyłam cebulą czerwoną pokrojoną w piórka.
Notatki:
* ilość kapusty pekińskiej jest zależna od wielkości i średnicy salaterki, dobrze jest jak po włożeniu do salaterki na wysokość będzie jej ok. 4 cm
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Dolcevita-in-my-kitchen 03 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Bardzo smacznie wyglada :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

marianna1289 01 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Super na uroczystości3 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 30 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Z taka sałatka to każda impreza będzie udana!3 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 30 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
pyszności:)3 Kto głosował? | Odpowiedz