Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka w stylu meksykańskim z mieloną wołowiną, trzema sosami i nachosami to fantastyczna propozycja sałatki na imprezę. Wygląda bardzo atrakcyjnie i smakuje wybornie.
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 12
Jak przyrządzisz wykwintne i aromatyczne danie obiadowe z frytkownicy beztłus...
Odsłon: 1015
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 170
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 425
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1281
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 12
Jak przyrządzisz wykwintne i aromatyczne danie obiadowe z frytkownicy beztłus...
Odsłon: 1015
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 170
Takie dania przywołują najlepsze wspomnienia z dzieciństwa.
Odsłon: 425
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1281
Składniki
Usmażyć wołowinę: na patelni rozgrzać łyżkę oleju i na gorącym zbrązowić wołowinę. Kiedy wołowina się obsmaży, dodać do niej pokrojona w kostkę cebule, podsmażyć do miękkości. Pod koniec smażenia mięso doprawić przyprawami i startym czosnkiem. Gotowe odstawić do ostygnięcia.
Zrobić salsę: polówkę cebuli pokroić w drobna kostkę. Pomidory również drobno pokroić, kolendrę posiekać. Cebule, pomidory i kolendrę wymieszać w miseczce, doprawić startym czosnkiem, sokiem z cytryny i solą.
Zrobić guacamole: Awokado wydrążyć ze skórki usunąć pestkę i rozgnieść widelcem w miseczce. Doprawić startym czosnkiem, sokiem z limonki i sola.
Aby zrobić sos z kwaśnej śmietany, w miseczce należy wymieszać śmietanę i majonez. Całość doprawić sola.
Następnie złożyć sałatkę: na dnie szklanej miski ułożyć pokrojoną na mniejsze części sałatę lodową, na niej ułożyć usmażoną i ostudzoną wołowinę. Na warstwie wołowiny ułożyć salsę, na niej kukurydzę i odsączoną i opłukaną fasolę. Na fasoli ułożyć guacamole i kolejno warstwę sera i sosu śmietanowego. Na brzegach miski powtykać trójkąty nachos, tworząc w ten sposób „koronę”, wieńczącą sałatkę. Resztę nachos pokruszyć i rozsypać na wierzchu sałatki. Sałatkę podawać schodzoną. Można przygotować ja dzień wcześniej, ale nachos dodać tuz przed podaniem. Smacznego!