Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wyśmienita na imprezy,smaczna,syta i zadowoli każde nawet najwybredniejsze podniebienie. O kalorie nie ma się co martwić w tańcu się je spala -)))
Salaterka (miska) ,deska,nóż,miarka,patelnia
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 358
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 88
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 82
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 61
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2562
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 358
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 88
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 82
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 61
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2562
Składniki
Kroimy cebulę w kostkę a następnie zeszklić ją na oleju (1/4 cebuli zostawiam na później).Dodać starty na tarce czosnek ,kumin,oregano i chilli podsmażyć przez chwilkę,Stopniowo dodajemy mięso mielone cały czas mieszając aż zarumieni się z obu stron następnie doprawić je solom i pieprzem.Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz bulion lub może być woda mieszamy wszystko pod przykryciem około 15 minut na wolnym ogniu od czas do czasu mieszając..Pieczarki pokroić w plasterki wyłożyć na czystą patelnię i podsmażać aż pieczarki zmiękną i woda odparuje,pod koniec dodajemy sól i pieprz.Sałatę lodową kroimy w kostkę i układamy na dnie salaterki.Pomidor kroimy w kostkę i układamy na sałacie.Posypujemy pokrojoną w kostkę odłożoną na początku czerwoną cebulą..Na wierzch kładziemy warstwowo mięso a następnie pieczarki.Na pieczarki kładziemy odcedzoną wcześniej kukurydzę oraz osuszoną fasolkę.Polewam mieszanką z majonezu i śmietany a na wierzch posypujemy startym serem żółtym. Z nachosy ułożyć koronę a resztę pokruszyć i posypać po wierzchu.