Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 196
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 196
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Żółty ser kroimy w drobny makaronik.
Sałatę rwiemy palcami na kawałki, układamy na dnie salaterki i skrapiamy cytryną.
Na sałatę wykładamy pokrojony ser. Szczypiorek siekamy, połową posypujemy ser.
Rzodkiewki kroimy w plasterki i wykładamy na szczypiorek. Na warstwie rzodkiewek układamy obraną ze skórki i ości rozdrobnioną rybę. Posypujemy szczypiorkiem. Przyprawiamy sałatę solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Przed podaniem polewamy majonezem lub śmietaną z musztardą ewentualnie olejem. Mieszamy.