Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiew Orientu a''''la Maciejka...
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 991
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 119
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2171
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4183
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 991
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 119
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2171
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4183
Składniki
Brokuł umyć, pociąć na małe różyczki, blanszować we wrzątku ok. 1,5 - 2 min., osączyć, zahartować w losowatej wodzie. Zostawić do ostygnięcia. Do miski wrzucać: przestudzony brokuł, osączoną kukurydzę i czerwoną fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w kostkę ogórki, pokrojone grzybki (na 2 cm. kawałki) i kiełki fasoli lub pędy bambusa (opcjonalnie można dodać pokrojony na zapałkę imbir). Delikatnie wymieszać (uwaga: potrzebna duża miska). Zalać majonezem, wlać sos sojowy i worcester, wsypać curry; jeśli potrzeba dodać soli i pieprzu do smaku (lub/i curry lub/i sosu worcester). Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny. Może służyć jako samodzielne danie np. na kolację lub piknik