Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest pyszna.Polecam!!!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 747
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11171
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3967
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1373
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 747
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11171
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3967
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1373
Składniki
Umyj wszystkie owoce i osusz na sitku. Arbuza wytrzyj kuchenna ściereczką. Odkrój od arbuza górną część - taki "kapelusik". Wydrąż łyżką miąższ arbuza z jego większej części i przełóż do miski. Z opróżnionego owocu powstanie duża, zielona misa. Brzeg większej części arbuza ponacinaj w zygzakowaty wzór. Uważaj, przy tej czynności - można łatwo się skaleczyć! Wyjmij pestki z owoców pestkowych. Obierz ze skórki jabłko i gruszkę, przekrój na ćwiartki i wydrąż z nich środki. Następnie obierz ze skórki banana i pomarańczę, oberwij winogrona z gałązek. pokrój większe owoce na cząstki i włóż do miski, w której są cząstki arbuza. Nie siekaj owoców zbyt drobno. Mniejsze owoce jak np. czereśnie czy winogrona włóż w całości lub przekrój je na pół. Potem przekrój na pół cytrynę i wyciśnij sok z obu połówek do miski z owocami. Wymieszaj delikatnie sałatkę, a potem ostrożnie przełóż ja do arbuzowej misy. Na dużym talerzu ułóż serwetkę, a następnie połóż na niej misą z sałatką. Smacznego!!!