Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki (na około 7 słoiczków 330 ml) 1 kg pieczarek 1 kg papryki czerwonej 1 kg cebuli 1/2 łyżki soli Składniki na zalewę 1 litr wody 2/3 szklanki octu spirytusowego 10% 2/3 szklanki cukru 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 1/2 łyżki soli Wykonanie Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę wymieszać z cebulą, posolić i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Zalać wodą i gotować około 10 minut. Odcedzić. Z podanych składników zagotować zalewę. Do gotującej się zalewy wrzucić odciśniętą z nadmiaru soku paprykę z cebulą. Gotować 5 minut. Następnie dodać pieczarki i wymieszać. Razem wszystko gotować 5 minut. Gorącą sałatkę razem z zalewą przełożyć do słoików, zakręcić. Pasteryzować 20 minut.
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 454
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 266
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19104
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 454
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 266
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19104
Składniki
Składniki (na około 7 słoiczków 330 ml) 1 kg pieczarek 1 kg papryki czerwonej 1 kg cebuli 1/2 łyżki soli Składniki na zalewę 1 litr wody 2/3 szklanki octu spirytusowego 10% 2/3 szklanki cukru 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 1/2 łyżki soli Wykonanie Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę wymieszać z cebulą, posolić i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Zalać wodą i gotować około 10 minut. Odcedzić. Z podanych składników zagotować zalewę. Do gotującej się zalewy wrzucić odciśniętą z nadmiaru soku paprykę z cebulą. Gotować 5 minut. Następnie dodać pieczarki i wymieszać. Razem wszystko gotować 5 minut. Gorącą sałatkę razem z zalewą przełożyć do słoików, zakręcić. Pasteryzować 20 minut.