Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki (na około 7 słoiczków 330 ml) 1 kg pieczarek 1 kg papryki czerwonej 1 kg cebuli 1/2 łyżki soli Składniki na zalewę 1 litr wody 2/3 szklanki octu spirytusowego 10% 2/3 szklanki cukru 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 1/2 łyżki soli Wykonanie Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę wymieszać z cebulą, posolić i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Zalać wodą i gotować około 10 minut. Odcedzić. Z podanych składników zagotować zalewę. Do gotującej się zalewy wrzucić odciśniętą z nadmiaru soku paprykę z cebulą. Gotować 5 minut. Następnie dodać pieczarki i wymieszać. Razem wszystko gotować 5 minut. Gorącą sałatkę razem z zalewą przełożyć do słoików, zakręcić. Pasteryzować 20 minut.
Składniki (na około 7 słoiczków 330 ml)
1 kg pieczarek
1 kg papryki czerwonej
1 kg cebuli
1/2 łyżki soli
Składniki na zalewę
1 litr wody
2/3 szklanki octu spirytusowego 10%
2/3 szklanki cukru
5 ziaren ziela angielskiego
3 liście laurowe
1/2 łyżki soli
Wykonanie
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę wymieszać z cebulą, posolić i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce.
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Zalać wodą i gotować około 10 minut. Odcedzić.
Z podanych składników zagotować zalewę. Do gotującej się zalewy wrzucić odciśniętą z nadmiaru soku paprykę z cebulą. Gotować 5 minut. Następnie dodać pieczarki i wymieszać. Razem wszystko gotować 5 minut.
Gorącą sałatkę razem z zalewą przełożyć do słoików, zakręcić. Pasteryzować 20 minut.
Pyszna sałatka pieczarkowa – z surowych pieczarek – dość często gości na nasz...
Odsłon: 13590
Do smalcu z boczkiem, cebulą i jabłkiem pysznie smakują ogórki małosolne. To...
Odsłon: 59
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 475
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 82
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 36
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 48
Do smalcu z boczkiem, cebulą i jabłkiem pysznie smakują ogórki małosolne. To...
Odsłon: 59
Z pewnością każdy marzy o własnej wędzarni, ale nawet bez tego udogodnienia m...
Odsłon: 475
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 82
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 36
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 48
Składniki
Składniki (na około 7 słoiczków 330 ml) 1 kg pieczarek 1 kg papryki czerwonej 1 kg cebuli 1/2 łyżki soli Składniki na zalewę 1 litr wody 2/3 szklanki octu spirytusowego 10% 2/3 szklanki cukru 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 1/2 łyżki soli Wykonanie Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę wymieszać z cebulą, posolić i odstawić na 3 godziny w chłodne miejsce. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Zalać wodą i gotować około 10 minut. Odcedzić. Z podanych składników zagotować zalewę. Do gotującej się zalewy wrzucić odciśniętą z nadmiaru soku paprykę z cebulą. Gotować 5 minut. Następnie dodać pieczarki i wymieszać. Razem wszystko gotować 5 minut. Gorącą sałatkę razem z zalewą przełożyć do słoików, zakręcić. Pasteryzować 20 minut.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka ryżowa z mortadelą
Sałatki
Sałatka obiadowa z pora, marchewki i jabłka
Sałatki
Sałatka z jajkiem
Sałatki
Sałatka z pomarańczą i łososiem do grilla
Sałatka ryżowa z mortadelą
Polecam prostą sałatkę warzywną z dodatkiem mortadeli, o której większość z n...
Odsłon: 47
Sałatka obiadowa z pora, marchewki i jabłka
Pyszna i szybka w wykonaniu sałatka na obiad. Wystarczą trzy składniki plus p...
Odsłon: 192