Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka i smaczna sałatka. W sam raz dla niespodziewanych gości :)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1065
Wczoraj poszłam na zakupy chcąc kupić dobrą wędlinę. Kiedy przeczytałam skład...
Odsłon: 2965
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1065
Wczoraj poszłam na zakupy chcąc kupić dobrą wędlinę. Kiedy przeczytałam skład...
Odsłon: 2965
Składniki
Pieczarki umyj i pokrój, trzonki w paseczki a kapelusze na ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie przez ok. 10 min. Jajka pokrój w kostkę, podobnie ogórka. Groszek odcedź z zalewy. Szczypior poszatkuj. Wszystkie składniki (oprócz szczypioru) wrzuć do miski, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem do smaku, dodaj ok. 2 łyżek majonezu, wymieszaj ponownie i odstaw do lodówki. W momencie serwowania posyp szczypiorem po wierzchu. Smacznego. Propozycja na śniadanie: Sałatka z grzankami i kawą inką.