Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka pieczarkowa

Sałatka pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 613

Dodano:

Odsłon: 14602

Bardzo szybka i smaczna sałatka. W sam raz dla niespodziewanych gości :)

Składniki

  • 10 średnich pieczarek
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 średnie ogórki konserwowe
  • pół małej puszki groszku konserwowego
  • łyżka pokrojonego szczypioru
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki majonezu
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyj i pokrój, trzonki w paseczki a kapelusze na ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie przez ok. 10 min. Jajka pokrój w kostkę, podobnie ogórka. Groszek odcedź z zalewy. Szczypior poszatkuj. Wszystkie składniki (oprócz szczypioru) wrzuć do miski, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem do smaku, dodaj ok. 2 łyżek majonezu, wymieszaj ponownie i odstaw do lodówki. W momencie serwowania posyp szczypiorem po wierzchu. Smacznego.




    Propozycja na śniadanie:
    Sałatka z grzankami i kawą inką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń