Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 126
Dodano: 24.02.2008
Odsłon: 32527
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pierś kurczaka oczyszczamy,usuwamy zbedne blonki,kawalki tluszczu.Nastepnie kroimy w kosteczke i wrzucamy na patelnie na niewielka ilosc rozgrzanego oleju.Podsmazamy na malym ogniu.Paprykę oczyszczamy,kroimi w krotkie paseczki.Cebulę obieramy i kroimy w mala kosteczkę.Otwieramy puszki z kukurydza,groszkiem i fasola.Odsączamy z wody i wsypujemy zawartości na patelnię. Dodajemy takze papryki i cebule.Wszystko podsmazamy pare minut do miękkosci.Nastpenie wyciskamy calą tubę keczupu i z nim także jeszcze chwile podsmazamy na malutkim ogniu.Gorącą salatkę odstawiamy do ostygnięcia a gdy juz bedzie miala pokojowa temp wkladamy w misce do lodówki.Tam powinna stac cala noc,aby sie "przegryzla" tzn aby miala bardziej intensywny smak od keczupu,gdyz nie dodajemy zadnych przypraw.Na drugi dzien mozna wcinac :) Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Alina01 22 maja 2014Zgłoś do usunięcia
wyglada smakowicie, wlasnie sie za nia zabieram :-)7 Kto głosował? | Odpowiedz