Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja osobiście mogłabym ją jeść codziennie...pierwszy raz jak ją zrobiłam na komunię mojego brata to było danie,które pierwsze zniknęło całkowicie ze stołu :)
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 61
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 292
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1616
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 61
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 292
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1616
Składniki
Pierś kurczaka oczyszczamy,usuwamy zbedne blonki,kawalki tluszczu.Nastepnie kroimy w kosteczke i wrzucamy na patelnie na niewielka ilosc rozgrzanego oleju.Podsmazamy na malym ogniu.Paprykę oczyszczamy,kroimi w krotkie paseczki.Cebulę obieramy i kroimy w mala kosteczkę.Otwieramy puszki z kukurydza,groszkiem i fasola.Odsączamy z wody i wsypujemy zawartości na patelnię. Dodajemy takze papryki i cebule.Wszystko podsmazamy pare minut do miękkosci.Nastpenie wyciskamy calą tubę keczupu i z nim także jeszcze chwile podsmazamy na malutkim ogniu.Gorącą salatkę odstawiamy do ostygnięcia a gdy juz bedzie miala pokojowa temp wkladamy w misce do lodówki.Tam powinna stac cala noc,aby sie "przegryzla" tzn aby miala bardziej intensywny smak od keczupu,gdyz nie dodajemy zadnych przypraw.Na drugi dzien mozna wcinac :) Smacznego!!!