Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka i smaczna, mogłabym się nią zajadać codziennie
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
porwać ciabattę na kawałki i umieścić w blaszce. Polać oliwą i posypać oregano, koperkiem, rozmarynem i odrobiną soli. Wymieszać i włożyć blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 na 10min - aż ciabatta zbrązowieje. Odstawić do wystygnięcia
Pokroić wszystkie pomidory i paprykę, przełożyć do miski. Dodać posiekaną bazylię i zmiażdżony czosnek. Polać oliwą z oliwek i octem winnym, posypać szczyptą soli i pieprzu
Dodać kawałki ciabatty i dokładnie wymieszać - najlepiej rękoma, by ciabatta dobrze przeszła dresingiem :)