Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna ;) Idealna na przyjęcia
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1907
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3136
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1221
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1981
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1907
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3136
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1221
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1981
Składniki
pomidory umyć i pokroić na plasterki.Karczochy osączyć z zalewy i pokroić na ćwiartki.Filety anchois drobno posiekać.Czosnek obrać, posiekać i rozetrzeć z 1/2 łyżeczki soli.Oliwę połączyć z octem, czosnkiem i pieprzem oraz posiekaną natką.
Pomidory, karczochy i posiekane filety przełożyć do miski, dokładnie wymieszać, a następnie polać przygotowanym sosem. Przybrać oliwkami i gałązkami pietruszki.