Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 39
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 156
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 96
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 39
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 156
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 96
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie (może być z dodatkiem vegety albo kostki rosołowej). Do ugotowanego ryżu dodajemy mieszankę warzywną odsączoną od zalewy, starty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Wszystko przyprawiamy pieprzem i solą do smaku - dodajemy sos czosnkowy i mieszamy razem. Przepis można dowolnie modyfikować, bawić się smakami - zamiast sosu czosnkowego można dodać majonez i drobno posiekany czosnek. Ciekawego smaku dodaje starty zielony ogórek (ale wtedy sałatki nie możemy za długo przetrzymywać w lodówce). Ser żółty równie dobrze można zastąpić wędliną, gotowanym bądź smażonym kurczakiem. Smacznego!