Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 7100
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 196
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 55
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 7100
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 196
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 55
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie (może być z dodatkiem vegety albo kostki rosołowej). Do ugotowanego ryżu dodajemy mieszankę warzywną odsączoną od zalewy, starty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Wszystko przyprawiamy pieprzem i solą do smaku - dodajemy sos czosnkowy i mieszamy razem. Przepis można dowolnie modyfikować, bawić się smakami - zamiast sosu czosnkowego można dodać majonez i drobno posiekany czosnek. Ciekawego smaku dodaje starty zielony ogórek (ale wtedy sałatki nie możemy za długo przetrzymywać w lodówce). Ser żółty równie dobrze można zastąpić wędliną, gotowanym bądź smażonym kurczakiem. Smacznego!