Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa

Sałatka ryżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 8778

Ryżowa sałatka dla każdego.

Składniki

  • ryż, wg uznania
  • mieszanka warzywna, puszka
  • ser żółty, spory kawałek
  • Sos czosnkowy, słoiczek
  • pieprz i sól, do smaku
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka ryżowa

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie (może być z dodatkiem vegety albo kostki rosołowej). Do ugotowanego ryżu dodajemy mieszankę warzywną odsączoną od zalewy, starty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Wszystko przyprawiamy pieprzem i solą do smaku - dodajemy sos czosnkowy i mieszamy razem. Przepis można dowolnie modyfikować, bawić się smakami - zamiast sosu czosnkowego można dodać majonez i drobno posiekany czosnek. Ciekawego smaku dodaje starty zielony ogórek (ale wtedy sałatki nie możemy za długo przetrzymywać w lodówce). Ser żółty równie dobrze można zastąpić wędliną, gotowanym bądź smażonym kurczakiem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń