Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34869
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15309
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34869
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15309
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie (może być z dodatkiem vegety albo kostki rosołowej). Do ugotowanego ryżu dodajemy mieszankę warzywną odsączoną od zalewy, starty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Wszystko przyprawiamy pieprzem i solą do smaku - dodajemy sos czosnkowy i mieszamy razem. Przepis można dowolnie modyfikować, bawić się smakami - zamiast sosu czosnkowego można dodać majonez i drobno posiekany czosnek. Ciekawego smaku dodaje starty zielony ogórek (ale wtedy sałatki nie możemy za długo przetrzymywać w lodówce). Ser żółty równie dobrze można zastąpić wędliną, gotowanym bądź smażonym kurczakiem. Smacznego!