Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka. Świetnie nadaje się na lekką kolację lub jako dodatek do mięsa. Łatwa w przygotowaniu. Z powodzeniem można przygotować ją jako ,,danie pudełkowe" - drugie śniadanie do pracy lub na piknik.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3834
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3831
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 757
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3834
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3831
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 757
Składniki
Sałatę można przygotować w dużej misce lub na talerzu. Proponuję tę drugą wersję. Z podanych produktów wychodzą 2 duże lub 3 średnie porcje sałaty. Sposób przygotowania: Na dwóch talerzach rozłożyć po połowie sałaty z gotowej mieszanki sałat. Dołożyć po kilka liści szpinaku. Pomidory, paprykę i cebulkę pokroić w plastry, następnie ułożyć na sałacie. Dodać pokrojony ser żółty, mozzarellę oraz oliwki.
Sos: Wycisnąć sok z cytryny i przelać do słoika. Następnie dodać miód, czosnek przeciśnięty przez praskę( lub drobno posiekany), sól, pieprz, oliwę z oliwek. Zakręcić słoik i energicznie potrząsać przez około 1 minutę, aby składniki dobrze się połączyły. Sos jest gotowy!
Sałatę należy polać sosem tuż przed podaniem. Jeżeli wybieramy ,,wersję pudełkową " na wynos, zabieramy ze sobą sos i polewamy sałatkę przed zjedzeniem. Nigdy nie polewajcie wcześniej, ponieważ z warzyw zrobi się dużo wody. Smacznego