Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta sałatka, a na dobrą sprawę - bardziej surówka z dużym udziałem zielonej sałaty...
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 319
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 319
Składniki
Sałatę umyć, odsączyć, następnie porwać na drobne kawałki (ja wolę ją pokroić). Marchewki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, tak, by powstały duże wiórki. Oliwki pokroić w poprzek (mają powstać \"oponki\"). Całość na zmianę wsypywać do dużego garnka i wymieszać.
Wykonanie sosu: Do szklanki wlać: olej, wodę mineralną, ocet, miód oraz śmietanę (lub majonez), zamieszać, następnie dosypać ziół prowansalskich, chwilę odczekać, by zioła namokły. Następnie polać sałatkę i porządnie wymieszać. Odstawić do lodówki by składniki się \"przegryzły\". Przed podaniem należy jeszcze raz wymieszać. Smacznego!