Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo prosta sałatka, a na dobrą sprawę - bardziej surówka z dużym udziałem zielonej sałaty...
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 810
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5421
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8647
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17672
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 810
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5421
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8647
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17672
Składniki
Sałatę umyć, odsączyć, następnie porwać na drobne kawałki (ja wolę ją pokroić). Marchewki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, tak, by powstały duże wiórki. Oliwki pokroić w poprzek (mają powstać \"oponki\"). Całość na zmianę wsypywać do dużego garnka i wymieszać.
Wykonanie sosu: Do szklanki wlać: olej, wodę mineralną, ocet, miód oraz śmietanę (lub majonez), zamieszać, następnie dosypać ziół prowansalskich, chwilę odczekać, by zioła namokły. Następnie polać sałatkę i porządnie wymieszać. Odstawić do lodówki by składniki się \"przegryzły\". Przed podaniem należy jeszcze raz wymieszać. Smacznego!