Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, odżywcza i kolorowa sałatka warstwowa
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2880
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421972
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2207
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2880
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421972
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2207
Składniki
Mieso pokroic na niewielkie kostki i napanierowac przyprawami, (poniewaz przyprawa gyros i kebab nieco nam przybrzydly :), zaczelam kombinowac z innymi), odstawic do lodowki na ok godzine. Na kilku lyzeczkach masla usmazyc piersi na lekkim ogniu, by nie byly spieczone i suche. Pod koniec smazenia dodac pokrojony w kosteczke czosnek. Po usmazeniu, osaczyc z nadmiaru tluszczu i odstawic w chlodne miejsce. Wszystkie warzywa, poza kapusta i kukurydza, bedziemy kroic w kostke. Do przygotowanej salaterki wrzucamy schlodzone piersi. Na piersi kladziemy warstwe cebuli, a na nia papryke, na papryke czerwona cabule, a na nia ogorki korniszone. Zalewamy ketchupem, nie zalujemy!. Na ketchup wrzucamy warstwe odsaczonej kukurydzy, ktora smarujemy majonezem (ok 1-1,5 cm). Szatkujemy kapuste pekinska ( ta miekka czesc) i ukladamy na salatce jako ostatnia warstwe. ( Twarda, niewykorzystana czesc kapusty pekinskiej mozna uzyc jako dodatkowy skladnik zupy, swietnie smakuje!)