Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, odżywcza i kolorowa sałatka warstwowa
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 36
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 470
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 214
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 36
Tradycyjny domowy obiad świąteczny z roladami ze schabu i pysznym nadzieniem...
Odsłon: 470
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 214
Składniki
Mieso pokroic na niewielkie kostki i napanierowac przyprawami, (poniewaz przyprawa gyros i kebab nieco nam przybrzydly :), zaczelam kombinowac z innymi), odstawic do lodowki na ok godzine. Na kilku lyzeczkach masla usmazyc piersi na lekkim ogniu, by nie byly spieczone i suche. Pod koniec smazenia dodac pokrojony w kosteczke czosnek. Po usmazeniu, osaczyc z nadmiaru tluszczu i odstawic w chlodne miejsce. Wszystkie warzywa, poza kapusta i kukurydza, bedziemy kroic w kostke. Do przygotowanej salaterki wrzucamy schlodzone piersi. Na piersi kladziemy warstwe cebuli, a na nia papryke, na papryke czerwona cabule, a na nia ogorki korniszone. Zalewamy ketchupem, nie zalujemy!. Na ketchup wrzucamy warstwe odsaczonej kukurydzy, ktora smarujemy majonezem (ok 1-1,5 cm). Szatkujemy kapuste pekinska ( ta miekka czesc) i ukladamy na salatce jako ostatnia warstwe. ( Twarda, niewykorzystana czesc kapusty pekinskiej mozna uzyc jako dodatkowy skladnik zupy, swietnie smakuje!)