Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka warzywna z komosą ryżową

Sałatka warzywna z komosą ryżową

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 3596

Pożywna, łatwa w wykonaniu sałatka na bazie komosy ryżowej z warzywami. Doskonałe źródło błonnika. Świetna dla osób na diecie bez glutenu i bez nabiału.

Składniki

  • komosa ryżowa [1/2 szklanki]
  • kukurydza z puszki [1/2 szklanki]
  • jajka [6 przepiórczych lub 2 kurze]
  • awokado [1 sztuka]
  • zielone oliwki [2 łyżki]
  • rukola [1 garść]
  • natka pietruszki [kilka gałązek do smaku]
  • ziarna słonecznika [2 łyżeczki]
  • szczypta soli
  • olej lniany [2 łyżeczki]
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka warzywna z komosą ryżową

Przygotowanie

  1. Gotuj komosę ryżową w osolonej wodzie przez 15 minut (do miękkości). Odcedź ja na sitku, dodaj kukurydzę, wymieszaj i włóż do miski.

  2. Następnie dodaj pokrojone awokado i ugotowane jajka. Na koniec dodaj oliwki, rukolę, natkę pietruszki oraz olej lniany. Sałatkę posyp ziarnem słonecznika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń