Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wielkanocna z rzodkiewką to bardzo efektowna propozycja lekkiego dania na wielkanocny stół. Łączy ze sobą ostrość rzodkiewek, słodkość chleba oraz wyrazisty smak żółtego sera. W prezentowanej tu wersji sałatki udekorowano ją kwiatami z oliwek, ale można stworzyć dowolne kształty nawiązujące do wiosny. Dużymi zaletami tego dania są: szybkość i prostota przygotowania. A także gwarancja, że po zakończonej biesiadzie salaterka będzie pusta.
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź je i obierz ze skorupek.
Jajka i chleb tostowy pokrój w drobną kostkę. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Osiem oliwek pokrój w krążki.
Wszystkie składniki włóż do miski. Dodaj sok z cytryny i przyprawy. Wymieszaj dokładnie z ¾ potrzebnego majonezu. Przełóż sałatkę do salaterki.
Rzodkiewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Posyp wierzch sałatki.
Za pomocą rękawa cukierniczego lub strzykawki rozprowadź pozostały majonez w formie zawijasów lub kratownicy oraz wykonaj trzy kleksy w znacznej odległości od siebie, które będą stanowić środki kwiatów.
Oliwki przeznaczone do dekoracji pokrój wzdłuż na połówki. Połóż je na sałatce, tworząc płatki kwiatów. Sałatkę wielkanocną z rzodkiewką udekoruj liśćmi natki pietruszki.
Sycąca, zdrowa sałatka, która świetnie sprawdzi się podczas rodzinnego śniada...
Odsłon: 1843
Sałatka jarzynowa to obowiązkowa pozycja na świątecznym stole. Dla wielu osób...
Odsłon: 17674
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 449
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 318
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 291
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4187
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 296
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 449
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 318
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 291
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 4187
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 296
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź je i obierz ze skorupek.
Jajka i chleb tostowy pokrój w drobną kostkę. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Osiem oliwek pokrój w krążki.
Wszystkie składniki włóż do miski. Dodaj sok z cytryny i przyprawy. Wymieszaj dokładnie z ¾ potrzebnego majonezu. Przełóż sałatkę do salaterki.
Rzodkiewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Posyp wierzch sałatki.
Za pomocą rękawa cukierniczego lub strzykawki rozprowadź pozostały majonez w formie zawijasów lub kratownicy oraz wykonaj trzy kleksy w znacznej odległości od siebie, które będą stanowić środki kwiatów.
Oliwki przeznaczone do dekoracji pokrój wzdłuż na połówki. Połóż je na sałatce, tworząc płatki kwiatów. Sałatkę wielkanocną z rzodkiewką udekoruj liśćmi natki pietruszki.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka Waldorf z rukolą
Sałatki
Sałatka ze szpinakiem i boczkiem
Sałatki
Marynowana czerwona kapusta – surówka do obiadu
Sałatki
Stek w sałatce
Sałatka Waldorf z rukolą
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 291
Sałatka ze szpinakiem i boczkiem
Kolorowa sałatka ze świeżego szpinaku, boczku i jajek. Doskonała propozycja n...
Odsłon: 98