Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka, efektowna i przede wszystkim smakowita - przyjęła się na imprezkach i zagościła w menu na stałe;)
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 304
Pychota. Polecam.
Odsłon: 165
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27609
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1073
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 765
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 304
Pychota. Polecam.
Odsłon: 165
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27609
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1073
Po urlopie zostają wspomnienia nie tylko na zdjęciach :) Słoweńsko-chorwacka...
Odsłon: 765
Składniki
Brokuły gotować w osolonej wodzie kilka minut, niezbyt długo - żeby nie były zbyt miękkie. Odcedzić, ostudzić. Ułożyć schłodzone brokuły na dużym płaskim talerzu po "brzegu". Fasolę odcedzić,przepłukać wodą, osuszyć na papierowym ręczniku. Przesypać na środek talerza. Ser feta pokroić w kostkę (do tej sałatki może być Favita - lubię jej smak - a,że składników sałatki się nie miesza, to i feta z Favity się nie "rozpuszcza") Kostki fety ułożyć na fasolce.
Dip:Jogurt połączyć z majonezem, dodać rozgnieciony czosnek. Doprawić do smaku, polać całość sałatki. Sałatkę można podawać samą bądź w zestawie z półmiskiem wędlin lub mięs.
p.s. ilość czosnku w dipie uzależniona od wielkości ząbków i upodobań Smakerów;)