Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnie narodowe mieszają się, powstają nowe przepisy, nowe smaki. Ta brytyjska sałatka jest tego ciekawym przykładem i doskonałym lekkim obiadem na lato. Smacznego.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 211
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2612
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 220
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 232
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 211
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2612
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 220
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 232
Składniki
Ugotować makaron, dodając na ostatnie 2 -3 minuty gotowania spreparowane brokuły (bez głąba, podzielone na malutkie różyczki). Wsypać dymkę i natychmiast odcedzić. Makaron przełożyć do salaterki. Na palelni rozgrzać łyżkę oliwy, smażyć pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę i grubo siekane orzechy włoskie 2 -3 minuty. Zdjąć z ognia mieszająć dodać resztę oliwy, cukier , sól, pieprz , suszoną bazylię, ocet, sok z cytryny. Wsypać wszystko do salaterki, wymieszać, dodać starty grubo ser. Mieszaninę posypać z wierzchu resztką sera , ozdobić zieleniną, podawać ciepłe z chlebkiem pitta, schłodzonym białym winem.