Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnie narodowe mieszają się, powstają nowe przepisy, nowe smaki. Ta brytyjska sałatka jest tego ciekawym przykładem i doskonałym lekkim obiadem na lato. Smacznego.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 790
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2826
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 940
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 790
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2826
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 940
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Składniki
Ugotować makaron, dodając na ostatnie 2 -3 minuty gotowania spreparowane brokuły (bez głąba, podzielone na malutkie różyczki). Wsypać dymkę i natychmiast odcedzić. Makaron przełożyć do salaterki. Na palelni rozgrzać łyżkę oliwy, smażyć pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę i grubo siekane orzechy włoskie 2 -3 minuty. Zdjąć z ognia mieszająć dodać resztę oliwy, cukier , sól, pieprz , suszoną bazylię, ocet, sok z cytryny. Wsypać wszystko do salaterki, wymieszać, dodać starty grubo ser. Mieszaninę posypać z wierzchu resztką sera , ozdobić zieleniną, podawać ciepłe z chlebkiem pitta, schłodzonym białym winem.