Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 237
Dodano: 12.07.2008
Odsłon: 2785
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ugotować makaron, dodając na ostatnie 2 -3 minuty gotowania spreparowane brokuły (bez głąba, podzielone na malutkie różyczki). Wsypać dymkę i natychmiast odcedzić. Makaron przełożyć do salaterki. Na palelni rozgrzać łyżkę oliwy, smażyć pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę i grubo siekane orzechy włoskie 2 -3 minuty. Zdjąć z ognia mieszająć dodać resztę oliwy, cukier , sól, pieprz , suszoną bazylię, ocet, sok z cytryny. Wsypać wszystko do salaterki, wymieszać, dodać starty grubo ser. Mieszaninę posypać z wierzchu resztką sera , ozdobić zieleniną, podawać ciepłe z chlebkiem pitta, schłodzonym białym winem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

frankania 15 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Mmmniammm :)0 Kto głosował? | Odpowiedz