Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnie narodowe mieszają się, powstają nowe przepisy, nowe smaki. Ta brytyjska sałatka jest tego ciekawym przykładem i doskonałym lekkim obiadem na lato. Smacznego.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1012
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5588
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17959
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1012
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5588
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8720
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17959
Składniki
Ugotować makaron, dodając na ostatnie 2 -3 minuty gotowania spreparowane brokuły (bez głąba, podzielone na malutkie różyczki). Wsypać dymkę i natychmiast odcedzić. Makaron przełożyć do salaterki. Na palelni rozgrzać łyżkę oliwy, smażyć pokrojoną w kosteczkę czerwoną paprykę i grubo siekane orzechy włoskie 2 -3 minuty. Zdjąć z ognia mieszająć dodać resztę oliwy, cukier , sól, pieprz , suszoną bazylię, ocet, sok z cytryny. Wsypać wszystko do salaterki, wymieszać, dodać starty grubo ser. Mieszaninę posypać z wierzchu resztką sera , ozdobić zieleniną, podawać ciepłe z chlebkiem pitta, schłodzonym białym winem.