Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki na 8 litrowych słoików.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować, włożyć do miski, posolić i pozostawić na ok.2 godziny.
Cebulę obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych oczkach.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych oczkach.
Do miski do kapusty dodać uprzednio starte jabłka z cebulą, kwasek cytrynowy lub ocet, cukier i kminek / jeżeli ktoś nie lubi kminku to może być bez kminku/ .
Wszystko dokładnie wymieszać.
Sałatkę nakładać ugniatając do wyparzonych słoików, pozostawiając ok. 3 cm. wolnej przestrzeni od góry słoika. Sałatkę w słoikach zalać wrzącą wodą tak aby przykryła warzywa.
Słoiki zamknąć, wstawić do garnka, wlać wodę do wysokości ¾ słoików i pasteryzować 30 minut.
Po pasteryzacji, sałatka gotowa.