Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki na 8 litrowych słoików.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 80
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 76
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 145
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 80
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 76
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 145
Składniki
Kapustę umyć, poszatkować, włożyć do miski, posolić i pozostawić na ok.2 godziny.
Cebulę obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych oczkach.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych oczkach.
Do miski do kapusty dodać uprzednio starte jabłka z cebulą, kwasek cytrynowy lub ocet, cukier i kminek / jeżeli ktoś nie lubi kminku to może być bez kminku/ .
Wszystko dokładnie wymieszać.
Sałatkę nakładać ugniatając do wyparzonych słoików, pozostawiając ok. 3 cm. wolnej przestrzeni od góry słoika. Sałatkę w słoikach zalać wrzącą wodą tak aby przykryła warzywa.
Słoiki zamknąć, wstawić do garnka, wlać wodę do wysokości ¾ słoików i pasteryzować 30 minut.
Po pasteryzacji, sałatka gotowa.