Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, łatwa do zrobienia i zdrowa sałatka z gotowanych buraków. fantastyczny dodatek do jesiennych i zimowych dan obiadowych. Zrobicie ja w mig. Do jej wykonania można użyć buraków gotowanych lub pieczonych, jeśli zależy Wam na oszczędności czasu polecam Wam kupne gotowane buraki.
garnek, deska do krojenia, nóź, tarka, miska
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 366
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 415
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 366
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 415
Składniki
Buraki umyć i ugotować lub upiec. Gotowe buraki, kiedy ostygną, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać z łupin i pokroić w drobną kostkę. Dodać do buraczków.
Kwaśną śmietanę wymieszać z przyprawami i octem. Tak przygotowaną śmietanę dodać do buraków i wymieszać do polaczenia się wszystkich skalników. Sałatkę podawać na zimno. Smacznego!