Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, łatwa do zrobienia i zdrowa sałatka z gotowanych buraków. fantastyczny dodatek do jesiennych i zimowych dan obiadowych. Zrobicie ja w mig. Do jej wykonania można użyć buraków gotowanych lub pieczonych, jeśli zależy Wam na oszczędności czasu polecam Wam kupne gotowane buraki.
garnek, deska do krojenia, nóź, tarka, miska
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 564
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 564
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 133
Składniki
Buraki umyć i ugotować lub upiec. Gotowe buraki, kiedy ostygną, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać z łupin i pokroić w drobną kostkę. Dodać do buraczków.
Kwaśną śmietanę wymieszać z przyprawami i octem. Tak przygotowaną śmietanę dodać do buraków i wymieszać do polaczenia się wszystkich skalników. Sałatkę podawać na zimno. Smacznego!