Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca sałatka na letnie dni.
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 170
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 461
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 170
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 461
Składniki
1. Jajka gotujemy, obieramy i kroimy na 4-6 części. 2. Fasolę cedzimy na sitku i płuczemy. 3. Udko oddzielamy od kości i kroimy w kosteczkę. 4. Ogórek obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 5. Pietruszkę drobno siekamy. 6. Grejpfrut obieramy i odcinamy nożem białe części. 7. Grejpfrut kroimy w plasterki, po czym plasterki dzielimy na trzy-cztery paski.
1. Odkładamy 4 kawałki jajka i trochę natki do dekoracji. 2. Resztę mieszamy ze sobą dodając przyprawy i majonez. 3. Całość przekładamy do salaterki, ozdabiamy jajkiem, pietruszką, oprószamy pieprzem.