Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca sałatka na letnie dni.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3707
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3707
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2031
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5426
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Składniki
1. Jajka gotujemy, obieramy i kroimy na 4-6 części. 2. Fasolę cedzimy na sitku i płuczemy. 3. Udko oddzielamy od kości i kroimy w kosteczkę. 4. Ogórek obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 5. Pietruszkę drobno siekamy. 6. Grejpfrut obieramy i odcinamy nożem białe części. 7. Grejpfrut kroimy w plasterki, po czym plasterki dzielimy na trzy-cztery paski.
1. Odkładamy 4 kawałki jajka i trochę natki do dekoracji. 2. Resztę mieszamy ze sobą dodając przyprawy i majonez. 3. Całość przekładamy do salaterki, ozdabiamy jajkiem, pietruszką, oprószamy pieprzem.