Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 949
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Marchewki i kalarepkę obrać, opłukać.Marchewki pokroić w plasterki,a kalarepkę w słupki.Szparagi osączyć,pokroić na kawałki.Groszek cukrowy opłukać.W garnku zagotować lekko osoloną wodę.Do wrzątku włożyć kalarepkę,dotować 8 min na małym ogniu.Po 4 min wrzucić marchewkę i groszek cukrowy.Warzywa odcedzić,dobrze osąszyć na sitku,odłożyć do wystygnięcia.Jogurt przyprawić do smaku solą,świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą curry.Warzywa przemieszać ze szparagami.polać przygotowanym sosem jogurtowym.Sałatka doskanale smakuje także z sosem holenderskim.który przygotujemy w następujący sposób:20dag masla stopić,przestudzić,2zółtka ubić na parze z 3 łyżkami białego wina.Powoli małymi porcjami wlewać stopione maslo (nie przerywając ucierania ).Przyprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny.