Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19374
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13101
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1748
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232213
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19374
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13101
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1748
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232213
Składniki
Marchewki i kalarepkę obrać, opłukać.Marchewki pokroić w plasterki,a kalarepkę w słupki.Szparagi osączyć,pokroić na kawałki.Groszek cukrowy opłukać.W garnku zagotować lekko osoloną wodę.Do wrzątku włożyć kalarepkę,dotować 8 min na małym ogniu.Po 4 min wrzucić marchewkę i groszek cukrowy.Warzywa odcedzić,dobrze osąszyć na sitku,odłożyć do wystygnięcia.Jogurt przyprawić do smaku solą,świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą curry.Warzywa przemieszać ze szparagami.polać przygotowanym sosem jogurtowym.Sałatka doskanale smakuje także z sosem holenderskim.który przygotujemy w następujący sposób:20dag masla stopić,przestudzić,2zółtka ubić na parze z 3 łyżkami białego wina.Powoli małymi porcjami wlewać stopione maslo (nie przerywając ucierania ).Przyprawić solą,pieprzem i sokiem z cytryny.