Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka smaczna i syta .super smak polecam wszystkim:)
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Najpierw kroimy fileta na kosteczki około 5 cm do 2 cm wkładamy na patelnie i posypujemy przyprawa do gyrosa zostawiamy na chwile by nasiąkneła przyprawą .
Opłukamy kapuste pekińska kroimy na połowe i szatkujemy dosyc cieńko .
.Odsączamy kukurydze na sitku
Kroimy ogórki na małą kosteczke.
Cebule kroimy w małą kosteczke i sparzyć
Teraz do patelni dodajemy oleju i smażymy fileta aż nabierze kolorku .Jak usmażymy fileta czekamy aż wystygnie.
W tym czasie robimy sos z majonezu i ketchupu ,ketchup dodajemy według uznania moża dodać aż kolor bedzie jasno różowy albo wiecej by mocno różowy.
Łączymy wszystkie składniki gyrosa, kukurydze,ogórki ,cebulkę i kapuste pekińską .Po wymieszaniu dodajemy sos majonezowo ketchupowy i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.Sałatkę podajemy na zimno najlepiej smakuje na drugi dzień jak sałatka sie przegryzie .Życzę smacznego...