Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybka smaczna i syta .super smak polecam wszystkim:)
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1847
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1847
Składniki
Najpierw kroimy fileta na kosteczki około 5 cm do 2 cm wkładamy na patelnie i posypujemy przyprawa do gyrosa zostawiamy na chwile by nasiąkneła przyprawą .
Opłukamy kapuste pekińska kroimy na połowe i szatkujemy dosyc cieńko .
.Odsączamy kukurydze na sitku
Kroimy ogórki na małą kosteczke.
Cebule kroimy w małą kosteczke i sparzyć
Teraz do patelni dodajemy oleju i smażymy fileta aż nabierze kolorku .Jak usmażymy fileta czekamy aż wystygnie.
W tym czasie robimy sos z majonezu i ketchupu ,ketchup dodajemy według uznania moża dodać aż kolor bedzie jasno różowy albo wiecej by mocno różowy.
Łączymy wszystkie składniki gyrosa, kukurydze,ogórki ,cebulkę i kapuste pekińską .Po wymieszaniu dodajemy sos majonezowo ketchupowy i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.Sałatkę podajemy na zimno najlepiej smakuje na drugi dzień jak sałatka sie przegryzie .Życzę smacznego...