Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z kapusty pekińskiej z szynką, oliwkami i fetą z sosem greckim

Sałatka z kapusty pekińskiej z szynką, oliwkami i fetą z sosem greckim

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 109

Dodano:

Odsłon: 3991

Pyszny pomysł na szybką kolację.

Składniki

  • Kapusta pekińska 350 g
  • szynka konserwowa 200 g
  • miszanka meksykańska 3/4 puszki
  • oliwki faszerowane papryką 180 g
  • ser feta 1 opakowanie
  • sos grecki 6-7 łyżek
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z kapusty pekińskiej z szynką, oliwkami i fetą z sosem greckim

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską szatkujemy, przekładamy do miski.
    Szynkę oraz ser feta kroimy w większą kostkę i wraz z odsączoną meksykańską mieszanką z puszki przekładamy do miski.
    Oliwki kroimy na połówki i dodajemy do pozostałych składników.
    Całość polewamy sosem greckim, mieszamy.
    Podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń