Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mmm..... PYCHA...
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 295
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3633
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1235
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 295
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11103
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3633
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1235
Składniki
Ogórki mujemy, kroimy lub ścieramy na tarce w talarki. Solimy i pozostawiamy na dwie godziny, by puścił dok, następnie osączamy.
Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w małe kawałki, czosnek drobno siekamy. Warzywa przekładamy do miski z ogórkami i mieszamy.
Gotujemy cukier z octem, studzimy, doleewamy olej. Sałatkę wkładamy do słoiczków. Wlewamy zalewę. Zakręcamy i gotujemy ok. 20-25 minut.