Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mmm..... PYCHA...
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Ogórki mujemy, kroimy lub ścieramy na tarce w talarki. Solimy i pozostawiamy na dwie godziny, by puścił dok, następnie osączamy.
Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w małe kawałki, czosnek drobno siekamy. Warzywa przekładamy do miski z ogórkami i mieszamy.
Gotujemy cukier z octem, studzimy, doleewamy olej. Sałatkę wkładamy do słoiczków. Wlewamy zalewę. Zakręcamy i gotujemy ok. 20-25 minut.