Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mmm..... PYCHA...
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34136
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1338
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113586
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34136
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1338
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113586
Składniki
Ogórki mujemy, kroimy lub ścieramy na tarce w talarki. Solimy i pozostawiamy na dwie godziny, by puścił dok, następnie osączamy.
Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w małe kawałki, czosnek drobno siekamy. Warzywa przekładamy do miski z ogórkami i mieszamy.
Gotujemy cukier z octem, studzimy, doleewamy olej. Sałatkę wkładamy do słoiczków. Wlewamy zalewę. Zakręcamy i gotujemy ok. 20-25 minut.