Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 484
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9652
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1121
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4464
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 484
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 242
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9652
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1121
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4464
Składniki
Pory opłukać w chłodnej wodzie, obrać z pierwszej skórki. Przekroić na połowę i każdą połówkę jeszcze na pół i kroić w plastry. PORA NIE SPARZAĆ!! Do pokrojonych porów, dodać starty na drobne wiórka ser, całą puszkę kukurydzy i pokrojone w grubą kostkę jajka. Całość wymieszać. W osobnej miseczce przygotować majonez. Ja na 3 łyżki majonezu dodaję łyżkę śmietany, wtedy sałatka jest delikatniejsza, ok łyżeczkę pieprzu i szczyptę soli. Dadać do sałatki! Ja zużywam cały średni słoiczek majonezu Kieleckiego (tylko tego używam bo jest najlepszy). Na samym końcu dodać pokrojone w plastry (ok 4mm) Surimi i delikatnie całość wymieszać. Konieczne jest powolne mieszanie bo Surimi szybko się rozwala w sałatce.
Chłodzić w lodówce minimum 2 godzimy przed podaniem.
SMACZNEGO!!