Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 21
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1158
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 173
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 21
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1158
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 173
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Składniki
Pory opłukać w chłodnej wodzie, obrać z pierwszej skórki. Przekroić na połowę i każdą połówkę jeszcze na pół i kroić w plastry. PORA NIE SPARZAĆ!! Do pokrojonych porów, dodać starty na drobne wiórka ser, całą puszkę kukurydzy i pokrojone w grubą kostkę jajka. Całość wymieszać. W osobnej miseczce przygotować majonez. Ja na 3 łyżki majonezu dodaję łyżkę śmietany, wtedy sałatka jest delikatniejsza, ok łyżeczkę pieprzu i szczyptę soli. Dadać do sałatki! Ja zużywam cały średni słoiczek majonezu Kieleckiego (tylko tego używam bo jest najlepszy). Na samym końcu dodać pokrojone w plastry (ok 4mm) Surimi i delikatnie całość wymieszać. Konieczne jest powolne mieszanie bo Surimi szybko się rozwala w sałatce.
Chłodzić w lodówce minimum 2 godzimy przed podaniem.
SMACZNEGO!!