Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12347
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13215
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5471
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12347
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13215
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5471
Składniki
Pory opłukać w chłodnej wodzie, obrać z pierwszej skórki. Przekroić na połowę i każdą połówkę jeszcze na pół i kroić w plastry. PORA NIE SPARZAĆ!! Do pokrojonych porów, dodać starty na drobne wiórka ser, całą puszkę kukurydzy i pokrojone w grubą kostkę jajka. Całość wymieszać. W osobnej miseczce przygotować majonez. Ja na 3 łyżki majonezu dodaję łyżkę śmietany, wtedy sałatka jest delikatniejsza, ok łyżeczkę pieprzu i szczyptę soli. Dadać do sałatki! Ja zużywam cały średni słoiczek majonezu Kieleckiego (tylko tego używam bo jest najlepszy). Na samym końcu dodać pokrojone w plastry (ok 4mm) Surimi i delikatnie całość wymieszać. Konieczne jest powolne mieszanie bo Surimi szybko się rozwala w sałatce.
Chłodzić w lodówce minimum 2 godzimy przed podaniem.
SMACZNEGO!!