Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z porów z surimi

Sałatka z porów z surimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 55

Dodano:

Odsłon: 16938

szybkie i smaczne;)

Składniki

  • Średniej wielkości pory, 6
  • ser żółty, ok 10dag
  • kukurydza, puszka
  • jajka, 4
  • Surimi (czyli paluszki krabowe), 2-3paczek
  • majonez kielecki, średni słoiczek
  • śmietana 18%
  • pieprz
  • sól
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z porów z surimi

Przygotowanie

  1. Pory opłukać w chłodnej wodzie, obrać z pierwszej skórki. Przekroić na połowę i każdą połówkę jeszcze na pół i kroić w plastry. PORA NIE SPARZAĆ!! Do pokrojonych porów, dodać starty na drobne wiórka ser, całą puszkę kukurydzy i pokrojone w grubą kostkę jajka. Całość wymieszać. W osobnej miseczce przygotować majonez. Ja na 3 łyżki majonezu dodaję łyżkę śmietany, wtedy sałatka jest delikatniejsza, ok łyżeczkę pieprzu i szczyptę soli. Dadać do sałatki! Ja zużywam cały średni słoiczek majonezu Kieleckiego (tylko tego używam bo jest najlepszy). Na samym końcu dodać pokrojone w plastry (ok 4mm) Surimi i delikatnie całość wymieszać. Konieczne jest powolne mieszanie bo Surimi szybko się rozwala w sałatce.

  2. Chłodzić w lodówce minimum 2 godzimy przed podaniem.

  3. SMACZNEGO!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń