Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna salatka dobra na uroczysty obiad
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2772
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 24
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 417
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2772
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 24
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 417
Składniki
3 lyzki soku z cytryny , 7 lyzek oliwy oraz szczypte soli i pieprzu dokladnie wymieszac. Pomidory pokroic w cienkie paseczki. Rukole umyc, osuszyc. Oberwac listki bazyli od lodyzki. Grzyby oczyscic, pokroic w bardzo cienkie plastry. Chleb pokroic w mala kostke i zarumienic na 4 lyzkach goracej oliwy. Na drugiej patelni rozgrzac reszte oliwy, wlozyc grzyby i podsmazyc 5 minut naostrym ogniu. Doprawic sola i pieprzem, skropic reszta soku z cytryny. Grzyby ,rukole , bazylie oraz pokrojone pomidory wymieszac z przygotowanym wczesniej sosem. Posypac grzankami i od razu podawac.