Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna salatka dobra na uroczysty obiad
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 233
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 143
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28020
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 233
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 143
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28020
Składniki
3 lyzki soku z cytryny , 7 lyzek oliwy oraz szczypte soli i pieprzu dokladnie wymieszac. Pomidory pokroic w cienkie paseczki. Rukole umyc, osuszyc. Oberwac listki bazyli od lodyzki. Grzyby oczyscic, pokroic w bardzo cienkie plastry. Chleb pokroic w mala kostke i zarumienic na 4 lyzkach goracej oliwy. Na drugiej patelni rozgrzac reszte oliwy, wlozyc grzyby i podsmazyc 5 minut naostrym ogniu. Doprawic sola i pieprzem, skropic reszta soku z cytryny. Grzyby ,rukole , bazylie oraz pokrojone pomidory wymieszac z przygotowanym wczesniej sosem. Posypac grzankami i od razu podawac.