Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna salatka dobra na uroczysty obiad
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 62
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 75
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
3 lyzki soku z cytryny , 7 lyzek oliwy oraz szczypte soli i pieprzu dokladnie wymieszac. Pomidory pokroic w cienkie paseczki. Rukole umyc, osuszyc. Oberwac listki bazyli od lodyzki. Grzyby oczyscic, pokroic w bardzo cienkie plastry. Chleb pokroic w mala kostke i zarumienic na 4 lyzkach goracej oliwy. Na drugiej patelni rozgrzac reszte oliwy, wlozyc grzyby i podsmazyc 5 minut naostrym ogniu. Doprawic sola i pieprzem, skropic reszta soku z cytryny. Grzyby ,rukole , bazylie oraz pokrojone pomidory wymieszac z przygotowanym wczesniej sosem. Posypac grzankami i od razu podawac.