Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kolorowa sałatka na kolacje. Możliwa do wykonania zawsze, proste i łatwo dostępne składniki: ryż, wędlina, kukurydza, papryka (może być konserwowa), ogórek konserwowy i majonez!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8140
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8140
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Składniki
Ryż gotować ok 15 min. Odsączyć i wsypać do miseczki. Wędlinę pokroić w drobną kostkę lub małe paseczki, ogórka i paprykę też pokroić w kostkę (jeśli mamy surową paprykę, to najpierw ją sparzyć i zdjąć skórkę). Kukurydzę odsączyć i zostawić na sitku. Warzywa i wędlinę wsypać do miseczki i powoli dodawać ryż. Jeśli uznamy, że jest go już za dużo, można nie dodawać wszystkiego. Wymieszać z majonezem doprawiając solą, pieprzem i magi (tylko kilka kropli). Świetne na kolację i do pracy jako pożywna przekąska :) Jeśli chcecie zrobić to dla mniejszej ilości osób, należy wziąć o połowę mniej składników.