Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 108
Dodano: 18.02.2008
Odsłon: 3889
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ryż gotować ok 15 min. Odsączyć i wsypać do miseczki. Wędlinę pokroić w drobną kostkę lub małe paseczki, ogórka i paprykę też pokroić w kostkę (jeśli mamy surową paprykę, to najpierw ją sparzyć i zdjąć skórkę). Kukurydzę odsączyć i zostawić na sitku. Warzywa i wędlinę wsypać do miseczki i powoli dodawać ryż. Jeśli uznamy, że jest go już za dużo, można nie dodawać wszystkiego. Wymieszać z majonezem doprawiając solą, pieprzem i magi (tylko kilka kropli). Świetne na kolację i do pracy jako pożywna przekąska :) Jeśli chcecie zrobić to dla mniejszej ilości osób, należy wziąć o połowę mniej składników.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)