Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z serem pleśniowy, gruszkami, brzoskwiniami oraz prażonymi migdałami

Sałatka z serem pleśniowy, gruszkami, brzoskwiniami oraz prażonymi migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 174

Dodano:

Odsłon: 3453

Szybka i prosta!

Składniki

  • * ser pleśniowy (użyłam ser pleśniowy Turek light)
  • * sałata lodowa
  • * gruszka
  • * brzoskwinia
  • * białe winogrono
  • * migdały (płatki)
  • * pieprz
  • dressing:
  • * sok z cytryny 2 łyżeczki
  • * 1 łyżeczka miodu
  • * 1 łyżka wody
  • * 1 łyżeczka oliwy / olej kujawski
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka z serem pleśniowy, gruszkami, brzoskwiniami oraz prażonymi migdałami

Przygotowanie

  1. 1. Sałatę należy porwać, owoce umyć i pokroić w kosteczkę, połączyć z sałatą.

    2. Ser pokroić i dodać do sałatki.

    3. Składniki na dressing dokładnie wymieszać do połączenia i skropić nim sałatkę. Doprawić pieprzem wedle uznania.

    4. Na rozgrzanej patelni prażymy migdały i posypujemy nimi sałatkę tuż przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń