Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy przygotowujesz przyjęcie, to wiadomo, że chcesz zaskoczyć gości czymś wyśmienitym. Polecam do sałatki wkomponować soczyste krewetki, usmażone na maśle z czosnkiem i ziołami. Danie jest naprawdę obłędne.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 795
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 500
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 795
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 500
Składniki
Na paterze układamy pokruszoną sałatę lodową, pokrojoną mandarynkę, pomidorki, oliwki i pokrojoną w piórka cebulkę. Masło roztopić i włożyć krewetki, następnie czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i popruszyć na owoce morza. na koniec posolić i usmażyć. Gdy krewetki ostygną ułożyć na sałatce i posypać szczypiorkiem. Całość polać sosem czosnkowym lub sojowym.