Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z sosem musztardowo-miodowym to ciekawa i wyrazista propozycja dania, które świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych kiełbas czy kaszanek. Połączenie ostro-słodkiego sosu i wyrazistości tymianku sprawia, że ta sałatka pierwsza zniknie z talerzy. Znajduje się tu całe bogactwo warzyw, które dostarczają licznych witamin i minerałów, ale także świetnie nawadniają organizm. Danie jest niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu.
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2856
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 290
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2856
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 290
Składniki
Sałatę umyj i poszarp na drobne kawałki. Umieść ją w misce sałatkowej. Pomidory umyj i pokrój w ósemki, a oliwki w plasterki. Cebulę obierz, pokrój w piórka i sparz wrzącą wodą. Tymianek drobno posiekaj. Warzywa i tymianek dołóż do sałaty i wymieszaj.
Na wierzchu sałatki połóż odcedzoną z zalewy ciecierzycę i pokruszoną fetę. Przygotuj dressing. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki do całkowitego połączenia. Zalej nim przygotowaną sałatkę.
Sałatka z sosem musztardowo-miodowym jest od razu gotowa do spożycia. Można ją też spożywać po schłodzeniu w lodówce.