Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z sosem musztardowo-miodowym to ciekawa i wyrazista propozycja dania, które świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych kiełbas czy kaszanek. Połączenie ostro-słodkiego sosu i wyrazistości tymianku sprawia, że ta sałatka pierwsza zniknie z talerzy. Znajduje się tu całe bogactwo warzyw, które dostarczają licznych witamin i minerałów, ale także świetnie nawadniają organizm. Danie jest niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 330
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3052
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 330
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15101
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3052
Składniki
Sałatę umyj i poszarp na drobne kawałki. Umieść ją w misce sałatkowej. Pomidory umyj i pokrój w ósemki, a oliwki w plasterki. Cebulę obierz, pokrój w piórka i sparz wrzącą wodą. Tymianek drobno posiekaj. Warzywa i tymianek dołóż do sałaty i wymieszaj.
Na wierzchu sałatki połóż odcedzoną z zalewy ciecierzycę i pokruszoną fetę. Przygotuj dressing. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki do całkowitego połączenia. Zalej nim przygotowaną sałatkę.
Sałatka z sosem musztardowo-miodowym jest od razu gotowa do spożycia. Można ją też spożywać po schłodzeniu w lodówce.