Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z sosem musztardowo-miodowym to ciekawa i wyrazista propozycja dania, które świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych kiełbas czy kaszanek. Połączenie ostro-słodkiego sosu i wyrazistości tymianku sprawia, że ta sałatka pierwsza zniknie z talerzy. Znajduje się tu całe bogactwo warzyw, które dostarczają licznych witamin i minerałów, ale także świetnie nawadniają organizm. Danie jest niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 307
Polecam.
Odsłon: 771
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36323
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 435
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 307
Polecam.
Odsłon: 771
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36323
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 435
Składniki
Sałatę umyj i poszarp na drobne kawałki. Umieść ją w misce sałatkowej. Pomidory umyj i pokrój w ósemki, a oliwki w plasterki. Cebulę obierz, pokrój w piórka i sparz wrzącą wodą. Tymianek drobno posiekaj. Warzywa i tymianek dołóż do sałaty i wymieszaj.
Na wierzchu sałatki połóż odcedzoną z zalewy ciecierzycę i pokruszoną fetę. Przygotuj dressing. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki do całkowitego połączenia. Zalej nim przygotowaną sałatkę.
Sałatka z sosem musztardowo-miodowym jest od razu gotowa do spożycia. Można ją też spożywać po schłodzeniu w lodówce.