Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z sosem musztardowo-miodowym to ciekawa i wyrazista propozycja dania, które świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych kiełbas czy kaszanek. Połączenie ostro-słodkiego sosu i wyrazistości tymianku sprawia, że ta sałatka pierwsza zniknie z talerzy. Znajduje się tu całe bogactwo warzyw, które dostarczają licznych witamin i minerałów, ale także świetnie nawadniają organizm. Danie jest niesamowicie proste i szybkie w przygotowaniu.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1381
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1381
Składniki
Sałatę umyj i poszarp na drobne kawałki. Umieść ją w misce sałatkowej. Pomidory umyj i pokrój w ósemki, a oliwki w plasterki. Cebulę obierz, pokrój w piórka i sparz wrzącą wodą. Tymianek drobno posiekaj. Warzywa i tymianek dołóż do sałaty i wymieszaj.
Na wierzchu sałatki połóż odcedzoną z zalewy ciecierzycę i pokruszoną fetę. Przygotuj dressing. Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki do całkowitego połączenia. Zalej nim przygotowaną sałatkę.
Sałatka z sosem musztardowo-miodowym jest od razu gotowa do spożycia. Można ją też spożywać po schłodzeniu w lodówce.