Sałatki Przepis na:
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
GOTUJEMY JAJKA, POTEM NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH ŚCIERAMY OSOBNO BIAŁKA A OSOBNO NA DROBNYCH OCZKACH ŻÓŁTKA. NASTĘPNIE OSOBNO ŚCIERAMY SER ŻÓŁTY, KROIMY DROBNO CEBULKĘ LUB SZCZYPIOR. ODCEDZAMY I DROBIMY TUŃCZYKA. UŁOŻENIE: I WARTWA- BIAŁKA (TROCHE SOLIMY), II- SER ŻÓŁTY, III-MAJONEZ, IV-CEBULKA LUB SZCZYPIOR, V- TUŃCZYK (DELIKATNIE POSYPUJEMY ZIOŁAMI), VI- SER ŻÓŁTY, VII-MAJONEZ, VIII-BIAŁKA (PLUS TROCHE PIEPRZU), IX-ŻÓŁTKA. DODATKOWO MOŻNA DOŁOZYĆ JESZCZE JEDNA WARTWĘ Z KUKURYDZĄ KONSERWOWĄ.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

agulam22 10 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ja mam bardzo podobny przepis z tym że jedna warstwa jest z masła.Naprawdę to jest świetną na każdą okazję.A0 Kto głosował? | Odpowiedz

azja77 21 grudnia 2007Zgłoś do usunięcia
Też mam przepis na ta sałatkę i jest naprawdę smaczna. Pozdrawiam :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

akjas 19 grudnia 2007Zgłoś do usunięcia
można wymieszać wszystkie składniki i będzie super pasta do pieczywa0 Kto głosował? | Odpowiedz