Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i naprawdę pyszne!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1317
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18485
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1317
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5845
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18485
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu. Zostawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie obieramy wędzone ćwiartki z kości i kroimy mięsko w drobne kawałeczki(skórę odrzucamy). Por i paprykę(wcześniej odsączoną) kroimy w kosteczkę. Kukurydzę również odsączamy.
Do miski wsypujemy wystudzony ryż następnie mięsko, por, kukurydzę oraz paprykę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wszystko razem mieszamy z majonezem.