Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i naprawdę pyszne!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1576
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3022
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1106
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1879
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1576
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3022
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1106
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1879
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu. Zostawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie obieramy wędzone ćwiartki z kości i kroimy mięsko w drobne kawałeczki(skórę odrzucamy). Por i paprykę(wcześniej odsączoną) kroimy w kosteczkę. Kukurydzę również odsączamy.
Do miski wsypujemy wystudzony ryż następnie mięsko, por, kukurydzę oraz paprykę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i wszystko razem mieszamy z majonezem.