Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 368
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7199
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13410
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 368
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7199
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13410
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Ziemniaki wyszorowac, wlozyc do wrzacej osolonej wody i gotowac 15 minut, az beda lekko miekkie. Odcedzic, poczekac 5 minut, by nieco przestygly. Obrac ze skory i pokroic na plasterki. Cebule obrac i drobno posiekac. Zagotowac bulion z octem, musztarda i oliwa. Zdjac z ognia , przyprawic sola i pieprzem. Wlac sok z cytryny , dodac (najlepiej jeszcze cieple) ziemniaki, wymieszac. Najlepsza do roznych rodzajow mies i kielbas.