Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w śmietanie to jeden z moich ulubionych przepisów na śledzie. Z dodatkiem żurawiny, która świetnie podkreśla ich smak, sa naprawde pyszne. Rewelacyjny przepis, świetna przystawka na każdą okazje.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Natkę pietruszki posiekać i przelozyc do miseczki. Dodać do niej przetarte przez sitko żółtko, śmietanę, chrzan oraz sok z cytryny. Całość doprawić sola i pieprzem do smaku i dodać żurawinę. Całość dobrze wymieszać. Śledzie pokroić w mniejsze kawałki lub zostawić je w całości. Ułożyć warstwami na półmisku i każda warstwę polać przygotowanym wcześniej sosem. Na koniec posypać natka pietruszki. Podawać schłodzone. Smacznego!