Do góry

Sałatki Przepis na:

Surowka z burakow

Surowka z burakow

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 132

Dodano:

Odsłon: 3897

inna ,nie klasyczna

Składniki

  • 1/2 kg burakow(moze byc wiecej
  • 1 duze jablko,najlepiej kwasne
  • pol peczka szczypiorku,opcjonalnie moga byc rowniez zurawiny
  • Oliwa z oliwek ,sol,cukier,pieprz grubo mielony, 1/2 cytryny lub kwasek
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surowka z burakow

Przygotowanie

  1. gotowane buraki lub gotowe z paczki trzemy na grubych oczkach, trzemy rowniez jablko, kroimy szczypiorek (moze tez byc cebulka mloda) ,dodajemy wycisniety sok z cytryny,cukier 1 lyzka stolowa ,sol do smaku,pieprz do smaku, mieszamy dokladnie,dodajemy kolo 2 lyzki stolowe oliwy,mieszamy i odstawiamy do lodowki na co najmniej 2 godz,zeby smaki sie "przezarly",to wszystko. Podajemy do wszystkich miesnych dan( u mnie dodatkowo zurawiny,ale nie koniecznie musicie dodawac)Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń