Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka świetnie pasuje jako dodatek do dań głównych. Gdy przed przyrządzeniem cykorii, spróbujemy kawałek liścia i stwierdzimy, że jest zbyt gorzki, nadmiaru goryczy możemy pozbyć się, mocząc kolby przez kilka minut w wodzie z sokiem z cytryny lub sporą ilością soli. Ustawione pionowo, zanurzone tylko dolną częścią rośliny. Surówka przygotowana z selera naciowego, cykorii, pomidorów i papryki świetnie wpływa na nasz układ trawienny, wspomaga odchudzanie, oczyszcza wątrobę i co najlepsze - jest pyszna>
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19244
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1683
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232121
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19244
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1683
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232121
Składniki
Wszystkie warzywa należy umyć i osuszyć. Selera naciowego, cebulę oraz cykorię drobno pokroić i wrzucić do miski. Następnie dodać majonez, sok z cytryny, miód, sól, pieprz, oliwę i wymieszać z warzywami. Na górę sałatki ułożyć przekrojone na pół pomidory, paprykę pokrojoną w paski oraz rukolę. Odstawić na około 3 godziny, aby warzywa zmiękły. Sałatka jest gotowa! Smacznego!