Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka świetnie pasuje jako dodatek do dań głównych. Gdy przed przyrządzeniem cykorii, spróbujemy kawałek liścia i stwierdzimy, że jest zbyt gorzki, nadmiaru goryczy możemy pozbyć się, mocząc kolby przez kilka minut w wodzie z sokiem z cytryny lub sporą ilością soli. Ustawione pionowo, zanurzone tylko dolną częścią rośliny. Surówka przygotowana z selera naciowego, cykorii, pomidorów i papryki świetnie wpływa na nasz układ trawienny, wspomaga odchudzanie, oczyszcza wątrobę i co najlepsze - jest pyszna>
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 936
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4166
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 936
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 88
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2147
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4166
Składniki
Wszystkie warzywa należy umyć i osuszyć. Selera naciowego, cebulę oraz cykorię drobno pokroić i wrzucić do miski. Następnie dodać majonez, sok z cytryny, miód, sól, pieprz, oliwę i wymieszać z warzywami. Na górę sałatki ułożyć przekrojone na pół pomidory, paprykę pokrojoną w paski oraz rukolę. Odstawić na około 3 godziny, aby warzywa zmiękły. Sałatka jest gotowa! Smacznego!