Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka świetnie pasuje jako dodatek do dań głównych. Gdy przed przyrządzeniem cykorii, spróbujemy kawałek liścia i stwierdzimy, że jest zbyt gorzki, nadmiaru goryczy możemy pozbyć się, mocząc kolby przez kilka minut w wodzie z sokiem z cytryny lub sporą ilością soli. Ustawione pionowo, zanurzone tylko dolną częścią rośliny. Surówka przygotowana z selera naciowego, cykorii, pomidorów i papryki świetnie wpływa na nasz układ trawienny, wspomaga odchudzanie, oczyszcza wątrobę i co najlepsze - jest pyszna>
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Wszystkie warzywa należy umyć i osuszyć. Selera naciowego, cebulę oraz cykorię drobno pokroić i wrzucić do miski. Następnie dodać majonez, sok z cytryny, miód, sól, pieprz, oliwę i wymieszać z warzywami. Na górę sałatki ułożyć przekrojone na pół pomidory, paprykę pokrojoną w paski oraz rukolę. Odstawić na około 3 godziny, aby warzywa zmiękły. Sałatka jest gotowa! Smacznego!