Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z czarnej rzepy

Surówka z czarnej rzepy

Autor:

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 6186

Dodano:

Odsłon: 8017

Zdrowa i bardzo smaczna surówka z czarnej rzepy to pyszny dodatek do obiadu.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z czarnej rzepy

Przygotowanie

  1. Rzepę, marchewki i jabłka obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jabłka, aby nie ciemniały skropić sokiem z cytryny.

  2. Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną i jogurtem, dodać cukier i przyprawić pieprzem i solą do smaku. Przed podaniem odczekać 5 - 10 minut, aby składniki się ze sobą połączyły.

  3. Do surówki można dodać niewielką ilość posiekanego koperku, ale trzeba uważać, aby nie było go zbyt dużo, gdyż przejmie smak innych warzyw i surówka będzie bardzo koperkowa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 14 listopada 2017 Zgadza się, czarna rzepa zdrowa i bardzo smaczna, ale... bardzo trudna do obróbki, bo twarda jak kamień... Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 13 listopada 2017 Dobrze, ze przypomnialas o rzepie. Musze koniecznie kupic. Bardzo fajna surowka :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń