Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4175
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 970
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 105
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4175
Składniki
Obrane marchewki ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy do niej szczyptę soli i łyżkę oleju. Zagniatamy ręka, aby marchewka była miększa, odstawiamy aż puści trochę soku.
SOS DO SURÓWKI: Łyżeczkę chrzanu łączymy ze szczyptą soli i cukru. Dodajemy dwie łyżki oleju i jedną wody oraz jedną łyżkę octu. Mieszamy, aż otrzymamy jednolitą masę sosu. Na końcu wlewamy sos do marchewki, mieszamy i odstawiamy na 10 min, aż się przegryzie.