Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W związku z tym, że szpinak króluje na straganach i aż żal go nie kupić i wykorzystać, postanowiłam dziś na kolację przygotować orzeźwiającą, zaskakującą słonawym akcentem boczku połączonego ze słodkością mandarynek sałatkę . Miszmasz smaku i koloru, gorąco polecam na kolację, ale ponieważ sałatka prezentuje się tak samo dobrze jak smakuje jest idealna na spotkania z przyjaciółmi.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 695
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 412
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13314
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 557
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 695
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 412
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13314
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 557
Składniki
Boczek pokroić w paski i zarumienić go na patelni. Opłukany i osuszony szpinak i sałatę rwiemy i wkładamy do salaterki. Na sałatę układamy odsączone z soku mandarynki, podsmażony boczek a wierzch sałatki posypujemy pestkami słonecznika.
Składniki na dressing łączymy (ja wrzucam wszystko do słoika, zakręcam i wstrząsam wtedy olej i sok ładnie się połączą). Gotowym dressingiem polewamy sałatkę 15 minut przed podaniem aby wszystkie smaki połączyły się w jedną przepyszną całość.