Do góry

Sałatki Przepis na:

Tuńczyk po francusku

Tuńczyk po francusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 614

Dodano:

Odsłon: 38643

Czyli sałatka z tuńczyka z dodatkiem musztardy Dijon.

Składniki

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyżki ugotowanego ryżu
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 papryki (u mnie czerwona)
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • sól, pieprz
  • 4 - 5 łyżek majonezu
  • 3 łyżeczki musztardy Dijon
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka, ogórki, paprykę kroimy w kosteczkę, dodajemy ryż i tuńczyka, mieszamy dokładnie. Odcedzamy kukurydzę dodajemy do sałatki. Wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy musztardę i majonez. Mieszamy i odstawiamy do lodówki żeby sałatka się "przegryzła". Smacznego.


    Propozycja na śniadanie: sałatka, tosty z ciemnego ziarnistego chleba i kawa inka :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 26 listopada 2014 Sałatka wygląda bardzo apetycznie, lubię tuńczyka i na pewno wypróbuję wg Twojego przepisu :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

minnie 08 października 2014 Dziękuję za miłe komentarze, mam nadzieję że będzie Wam smakowała sałatka :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń