Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska sałatka jarzynowa z ziemniakami i awokado. Ich dodatek zastępuje jajka i wzbogaca walory smakowe sałatki.
garnek, miska, deska do krojenia, nóż kuchenny
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8432
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8432
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Składniki
Warzywa ugotować w łupinach, każde osobno. Wystudzić i pokroić w kostkę. Podobnie pokroić kiszone ogórki. Awokado i wędlinę można pokroić w nieco większą kostkę. Cebulę pokroić w droną kostkę, pora w pół lub ćwierć plasterki. Posiekać natkę pietruszki, kilka listków zostawiając do dekoracji. Wszystkie składniki przełożyć do miski dodać majonez, śmietanę, posiekaną natkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Sałatkę przełożyć do salaterki i ozdobić natką pietruszki.