Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska sałatka jarzynowa z ziemniakami i awokado. Ich dodatek zastępuje jajka i wzbogaca walory smakowe sałatki.
garnek, miska, deska do krojenia, nóż kuchenny
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15112
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15112
Składniki
Warzywa ugotować w łupinach, każde osobno. Wystudzić i pokroić w kostkę. Podobnie pokroić kiszone ogórki. Awokado i wędlinę można pokroić w nieco większą kostkę. Cebulę pokroić w droną kostkę, pora w pół lub ćwierć plasterki. Posiekać natkę pietruszki, kilka listków zostawiając do dekoracji. Wszystkie składniki przełożyć do miski dodać majonez, śmietanę, posiekaną natkę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Sałatkę przełożyć do salaterki i ozdobić natką pietruszki.