Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące kiełki rzodkiewki i sezonowe warzywa, a wszystko pod lekkim sosem - oto idealna sałatka na wiosnę.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413878
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2194
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413878
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2194
Składniki
Ostudzone jajka pokrój drobno, rzodkiewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, ogórki pokrój w plasterki, ale nie za cienki, żeby coś chrupało! Posiekaj koperek. W misce przygotuj sos ze śmietany, majonezu i soli, następnie wrzuć wszystkie składniki, z kiełkami włącznie. Sałatka gotowa!
Jak przygotować samodzielnie kiełki rzodkiewki: nasiona wsyp do słoika na kiełki, zakręć, zalej wodą. Namaczanie trwa 2-4 godz. Następnie wylej wodę przez perforowaną nakrętkę. Kiełkownicę słoikową trzymaj w cieple, kilka razy dziennie przepłucz kiełki. Po 4 dniach są gotowe.