Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące kiełki rzodkiewki i sezonowe warzywa, a wszystko pod lekkim sosem - oto idealna sałatka na wiosnę.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 491
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 286
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1469
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 491
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 286
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1469
Składniki
Ostudzone jajka pokrój drobno, rzodkiewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, ogórki pokrój w plasterki, ale nie za cienki, żeby coś chrupało! Posiekaj koperek. W misce przygotuj sos ze śmietany, majonezu i soli, następnie wrzuć wszystkie składniki, z kiełkami włącznie. Sałatka gotowa!
Jak przygotować samodzielnie kiełki rzodkiewki: nasiona wsyp do słoika na kiełki, zakręć, zalej wodą. Namaczanie trwa 2-4 godz. Następnie wylej wodę przez perforowaną nakrętkę. Kiełkownicę słoikową trzymaj w cieple, kilka razy dziennie przepłucz kiełki. Po 4 dniach są gotowe.