Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące kiełki rzodkiewki i sezonowe warzywa, a wszystko pod lekkim sosem - oto idealna sałatka na wiosnę.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8374
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253473
Polecam.
Odsłon: 1464
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1807
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8374
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 756
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253473
Polecam.
Odsłon: 1464
Składniki
Ostudzone jajka pokrój drobno, rzodkiewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach, ogórki pokrój w plasterki, ale nie za cienki, żeby coś chrupało! Posiekaj koperek. W misce przygotuj sos ze śmietany, majonezu i soli, następnie wrzuć wszystkie składniki, z kiełkami włącznie. Sałatka gotowa!
Jak przygotować samodzielnie kiełki rzodkiewki: nasiona wsyp do słoika na kiełki, zakręć, zalej wodą. Namaczanie trwa 2-4 godz. Następnie wylej wodę przez perforowaną nakrętkę. Kiełkownicę słoikową trzymaj w cieple, kilka razy dziennie przepłucz kiełki. Po 4 dniach są gotowe.