Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczna i lekka sałatka
Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku, pyszne i proste do przygotowania pl...
Odsłon: 303
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 67
Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku, pyszne i proste do przygotowania pl...
Odsłon: 303
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 67
Składniki
Łososia pokroić w paseczki. Sałatę umyć, porozrywać na mniejsze kawałki, wyłożyć nią półmisek. Na sałatę wyłożyć łososia, obłożyć pokrojonym ogórkiem, posypać oliwkami, orzechami, migdałami i koperkiem.
Sok z cytryny utrzeć z cukrem. Dodać olej i ucierać aż powstanie emulsja. Dołożyć zmielone migdały i pieprz, wymieszać, polać sałatkę.