Do góry

Newsy

Dowiedz się więcej o użytkownikach Smakera!

Któregoś pięknego dnia redakcja Smakera wpadła na (jak się nam wydaje) niegłupi pomysł... Zapewne nie każdy z Was wie, że wśród użytkowników serwisu są osoby, dla których gotowanie jest wielką pasją, a swoje dokonania w dziedzinie kulinariów prezentują na swoich własnych blogach. Postanowiliśmy zadać im kilka pytań. Zobaczcie co mają do powiedzenia!

W pierwszym wywiadzie rozmowa z użytkowniczką,patusia5 autorką bloga Smak mojej kuchni (Paulinka to ja)

Czy tytułowa Paulinka to pani?

Tak, tytułowa Paulinka to właśnie ja.

Kto robi zdjęcia wykonanych przez panią potraw?

Zdjęcia wykonuję sama, czasem pomaga mi mąż, np. podtrzymuje obrus jako tło :)

Ile już zamieściła Pani przepisów na blogu?

Prawdę mówiąc nie mam pojęcia, ile przepisów już zamieściłam. Przygodę z blogowaniem rozpoczęłam w styczniu 2009 roku, ale wtedy korzystałam z innego portalu, po roku przeniosłam się na nowy, więc sumując z obu blogów uzbierało się tego sporo. Może kiedyś usiądę i policzę.

Skąd bierze Pani czas na gotowanie?

Aktualnie nie pracuję, poświęcam się wychowaniu dziecka, stąd więcej czasu na eksperymenty kulinarne.

INTERIA.PL

Skąd czerpie Pani inspiracje?

Inspiracji szukam wszędzie: w internecie, w książkach i czasopismach kulinarnych, w programach telewizyjnych. Czasem znajomi podsyłają ciekawe przepisy.

Czy każdy przepis jest wykonany własnoręcznie oraz wypróbowany i zjedzony ;) ?

Tak, każdy przepis na moim blogu jest mojego wykonania, a następnie zostaje wypróbowany i zjedzony . Kiedyś ktoś zarzucił mi, że moje bułeczki zostały kupione w sklepie, sfotografowane , a zdjęcia opublikowane. Uśmiałam się do łez.

Skąd w ogóle wziął się pomysł na prowadzenie własnego bloga?

Do blogowania zachęcił mnie mąż. Często korzystałam z przepisów innych blogowiczów, zachwycałam się zdjęciami i potrawami, aż w końcu mąż zapytał dlaczego sama nie zacznę prowadzić swojego bloga. I tak to się zaczęło.

Skąd u Pani taki zapał do gotowania?

Taki zapał i chęć do gotowania wyniosłam już z domu rodzinnego, mama bardzo dobrze gotuje, często podpatrywałam ją w kuchni. Kilka lat temu wyjechałam i tak naprawdę dopiero wtedy zaczęła się moja przygoda z gotowaniem. Na początku właśnie wykorzystywałam przepisy wyniesione z domu, często pytałam mamę o przepis na jakaś potrawę. Potem zaczęłam zbierać przepisy z gazet i próbować różne potrawy. A pierwszą potrawą jaką sama przygotowałam (chyba w piątej klasie podstawówki) to był rosół :)

INTERIA.PL

Proszę dokończyć zdanie:

Preferuje kuchnię polską i włoską.
Moim popisowym daniem jest deser triffle duńskie. Wszyscy znajomi są nim zachwyceni.
Moim największą kulinarnym niewypałem był suflet wiśniowy. Nie miałam specjalnej formy do sufletów więc piekłam z zwykłej tortownicy i wyszedł zakalec :(

Rozmowę z patusią5 przeprowadziła redakcja Smaker.pl. Zdjęcia użyte w wyiadzie pochodzą z bloga Smak mojej kuchni (Paulinka to ja)



Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smakoszkammm 03 września 2011 Imponujący blog, widać że gotowanie i przyrządzanie potraw to pasja Patusi. Blog również prowadzony "z sercem" :):) Wyrazy uznania, gratki i pozdrowienia. Smakoszkammm.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń